De vragenlijst die we deze zomer hebben uitgezet over het doorstromen naar een kleinere woning is door 46 leden ingevuld. Dank dat u de moeite heeft genomen. Zo hebben we wat meer inzicht gekregen in de wensen en behoefte als het gaat om de doorstroming. Hieronder leest u een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek.
Onduidelijkheid
Het proces, de mogelijkheden én de woningen waarnaar u door kunt stromen is nog niet voor iedereen duidelijk. Slechts 30 procent heeft bij Patrimonium geïnformeerd naar de doorstroommogelijkheden.
Wat houdt u tegen om de stap te zetten?
Huurders zien op tegen hogere kosten en het kleiner gaan wonen (hogere huur en verhuiskosten, samen 26 procent). 10 procent geeft aan geen haast te hebben. Daarnaast speelt onzekerheid en onduidelijkheid een rol (bij elkaar opgeteld is dit 17 procent), zorgen over of er wel geschikte en betaalbare woningen zijn, hoe zij de woning bij verhuizing moet opleveren en wie de nieuwe buren worden.
Wat helpt hen over de drempel om toch door te stromen
Hulp van Patrimonium of anderen (10 procent), een vergelijkbare huur als de huidige woning (8 procent), een vergoeding (6 procent), betaalbare woning (6 procent), en een verslechterde gezondheid (6 procent), want nu kunnen ze zich nog wel redden.
U kunt het volledige onderzoek nalezen via deze link: Onderzoek doorstromen juli 2022
Door de woningnood staat wonen, en met name ook de doorstroming, hoog op de politieke agenda in Barendrecht. Omdat de vragenlijst vrij algemeen was nodigen we u uit om eens dieper op dit onderwerp in te gaan tijdens een bijeenkomst over de doorstroming.
Denkt u met ons mee? Meld u aan vóór maandag 21 november!
We nodigen u uit voor een bijeenkomst over de doorstroming op woensdag 23 november.
We organiseren 2 sessies:
- van 14.00-16.00 uur
- van 19.00 uur – 21.00 uur
U kunt zich voor één van deze sessies aanmelden via bewonersraadpatrimonium@gmail.com.
Wilt u bij uw aanmelding ook aangeven met hoeveel personen u komt en op welk tijdstip?